Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Rémálmok - álom képes leírás - Álom, álomfejtés.tlap.hu
részletek »

Rémálmok - álom - Álom, álomfejtés.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: alom.tlap.hu » Rémálmok - álom
Keresés
Találatok száma - 5 db
Anyák és az alváshiány

Anyák és az alváshiány

Az anyák többsége számára az alváshiány - akárcsak a lebüfizett póló vagy a kekszmorzsák a táskában - az anyaság állandó velejárója. Ám az alváshiány nem csak az újszülöttek édesanyját érinti, hanem az állandó rémálmokkal küzdő ovisok, illetve a bulizni járó, vagy a vizsgáira készülő kamaszok anyukáit is. Szakértők szerint egy bizonyos idő után a szülők hajlamosak alulbecsülni a megfelelő alvásmennyiség jelentőségét, noha az számos komoly problémát okozhat az anya egészségére, így az egész család életminőségére is.

Az agydopping veszélyei

Az agydopping veszélyei

Tiniként neked is időnként kész őrületnek tűnik az életed? Szülői elvárások, barátok, jegyek, tanárok, tesztek, álmok, rémálmok, nevetések, sóhajok, remények, mosolyok...Örökös mókuskerék, melyben minden egyes felelést vagy dolgozatot úgy állítanak be, mint életed legfontosabb, jövőd szempontjából döntő fontosságú eseményt? Mindez alól a nyomás alól, mint mindenki, Te is szabadulni szeretnél? Bizony, különösen a félév végi hajtás idején az ember gyereke könnyen elcsábul, hogy kipróbáljon bármit, ami segíthet. Ide tartozik a mértéktelen kávéfogyasztás, a különböző teljesítményfokozó vitaminok és étrend-kiegészítők használata, sőt, egyesek utolsó reménye a Ritalin is, mely közismert teljesítményfokozó. S bizony, mikor a jegyeidről, a jövődről van szó, könnyű megfeledkezni ezeknek az anyagoknak a szervezetedre gyakorolt káros hatásairól! Pedig sokszor az ellenkező hatást váltják ki, mint amit vársz tőlük, sőt, komoly veszélyt jelenthetnek!

Figyelj az álmaidra - segíthetnek problémáid megoldásában

Figyelj az álmaidra - segíthetnek problémáid megoldásában

Mindenki álmodik. Van, aki emlékezik rá és van, aki elfelejti, mire felébred. De az álmoknak nagy szerepük van életünkben. 'Álmodni jó, mert aki álmodik az él, és a holtak nem álmodnak.' Krúdy Gyula Hányszor éltük át félelmeinket, vágyainkat és vajon hányszor teljesültek be az álmaink? Hányszor gondoltunk arra, hogy ez valamikor már megtörtént velünk? Álmaink során hangokat hallunk, különböző képek, gondolatok törnek elő, álmodhatunk színesben és fekete-fehérben. Érezhetünk illatokat, szagokat, beszélhetünk idegen nyelven és megjövendölhetjük a közeljövőt is. Ha azt gondolják ez nem igaz, ki kell, hogy ábrándítsak mindenkit. Életünk egyharmadát alvással töltjük. A szervezetnek szüksége van a nyugalomra, felfrissülésre, amit az alvás folyamata ad meg nekünk Mégis gyakran ébredünk rosszul, és fáradtabbnak érezzük magunkat, mint lefekvés előtt. Gyakran ébredünk riadtan és csatakosan arra gondolva, hogy szerencsére ez csak egy rossz álom volt. Aztán van, amikor az ébrenlét határán arra gondolunk, hogy bárcsak sose lenne vége, és még álmodnánk tovább. Az álom folyamán végiggondoljuk a ránk váró nehéz feladatokat és szinte minden lehetőséggel eljátszunk. Sokszor olyan vágyak teljesülnek be, amiket ébren sem mertünk bevallani magunknak. Attól pedig, hogy elfojtjuk vágyainkat, azok még megvannak. Bennünk élnek és növekszenek, az álommal pedig megvalósulnak, utat törnek maguknak.

Ezotéria magazin hírek
Az új kínai holdújévhez új szerelmi horoszkóp, mely utat mutat 2014-ben párkapcsolatodban
Az új kínai holdújévhez új szerelmi... Még pár óra és elkezdődik a Ló éve. A kínai holdújév alkalmával szerelmi horoszkópot állítottunk össze, melynek időzítése nem is lehetne aktuálisabb. Sokan ismerik és hisznek a kínai horoszkópokban, melyek még a kételkedőknek is nyújtanak sok-sok értékes, megfontolandó útmutatást párkapcsolatukhoz. Patkány: A Patkány típus ebben az évben több kalandot tudhat...
Angyal tanfolyam története 2013 március 15
Angyal tanfolyam története 2013 március 15 A leírt történettel szeretném bemutatni, hogy aminek létre kell jönnie, az milyen...
A Dalai láma Prágában: az imádság nagyon fontos dolog, de a világ számára a tettek fontosabbak
A Dalai láma Prágában: az imádság... A dalai láma szerint a 20. század a vérontás és az erőszak százada volt. Az új...
Mit üzennek az álmaink?

Mit üzennek az álmaink?

Örök kérdés - álmaink nemcsak kellemesek vagy rémisztőek, titokzatosak, sőt zavarbaejtőek is lehetnek. Mit jelentenek, hogyan magyarázhatjuk őket? Mindannyian álmodunk, de sokszor nem emlékszünk ébredéskor arra, mi szerepelt az álomban, vagy hogy egyáltalán álmodtunk-e valamit. Álmaink sokfélék lehetnek: a romantikus álmoktól kezdve a bizarr történéseken át a rémisztő álmokig mindenféle jelentkezhet, azt azonban sokszor nem értjük, miért azt álmodtuk, amit, mi a jelentése, magyarázata az álmainknak? Számos teória létezik annak magyarázására, miért is álmodunk, teljes mértékben még senki sem értette meg céljukat, így aztán gyakran magunkra vagyunk utalva azok magyarázását illetően. Több elismert kutató foglalkozott már velük - köztük G. William Domhoff, aki úgy vélte: nincs valódi célja az álomnak. Ennek ellenére azonban az álom értelmezése igen népszerűvé vált. Míg a kutatók egy része nem tulajdonít az álmoknak jelentőséget, másik részük szerint igenis van jelentésük.

Rémálom az álmatlanság

Rémálom az álmatlanság

Elcsendesedett hálószoba sötétjében nyugtalanul pislogó szempár, vadul cikázó gondolatok. Mindannyiunk számára ismerős helyzet! Kínzó álmatlanság, mely nem csupán az éjszakákat, hanem a nappalokat is tönkreteszi. Az ember életének nagyjából egyharmadát átalussza, állítják a szakemberek, de vajon mi a helyzet azokkal, akik időről-időre, netán rendszeresen alvásproblémákkal küszködnek. A Nők Lapja Cafe szakértőjét, Dr. Varga Éva neurológus-pszichiáter szakorvost az inszomniáról kérdeztük.

Tuti menü