Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Álom, álomfejtés linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Álom, álomfejtés képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: alom.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 61 db
3 durva tévhit az álmatlanságról

3 durva tévhit az álmatlanságról

Számtalan trükktől remélhetsz megoldást, ha nem jön álom a szemedre. Ám néhány ismert módszer mégsem működik. Kimerülten várod az estét, hogy végre kipihend magad, mégis hosszú ideig álmatlanul forgolódsz? A napokig tartó alvászavar hatására egyre ingerültebb leszel, csökken a munkakedved, és kedvenc programjaidban sem lelsz örömet.

4 tuti tipp kóros álmatlanság ellen

4 tuti tipp kóros álmatlanság ellen

Eleged van a forgolódásból? Próbáld ki tippjeinket és hamarabb álomba szenderülhetsz. 1. Vegyél egy illatos füdrőt! A meleg víz ellazítja az idegrendszert, így hamarabb és mélyebb álomba merülhetsz. A maximális hatásért adj a fürdővizedhez egy kis levendula vagy kamilla olajat, hogy növeld a nyugtató alfa agyhullámok termelődését. 2. Próbálj ki egy homeopátiás gyógymódot! Két természetes gyógyszer, az Ignatia Amara és a Muriaticum Acidum, segíthet a könnyű elalvásban. Ráadásul a homeopátiás szereknek nincs olyan mellékhatásuk, mint például a reggeli morcosság. Ma már egyre több homeopátiás készítményt árusító gyógyszertár létezik országszerte, ahol képzett szakemberek segíthetnek neked....

5 leggyakoribb erotikusálom jelentése

5 leggyakoribb erotikusálom jelentése

Mindannyiunknak volt már valamilyen erotikus álma. Akár valami szenvedélyes, akár furcsa és nyugtalanító, vagy éppen romantikus az álom, mindig oka van annak, hogy pont akkor pont azt álmodjuk. Sokszor furcsa érzés egy ilyen álom után felébredni. Mit kerestem az ágyban pont Mel Gibsonnal? Vagy az első szerelmemmel? És mit csinált a ló a házban, vagy az a sok nő az ágyamban? Vagy miért nézte anyám, ahogy valakivel szeretkezem? És ha ezt a párom megtudná...?!

Ezotéria magazin hírek
Az új kínai holdújévhez új szerelmi horoszkóp, mely utat mutat 2014-ben párkapcsolatodban
Az új kínai holdújévhez új szerelmi... Még pár óra és elkezdődik a Ló éve. A kínai holdújév alkalmával szerelmi horoszkópot állítottunk össze, melynek időzítése nem is lehetne aktuálisabb. Sokan ismerik és hisznek a kínai horoszkópokban, melyek még a kételkedőknek is nyújtanak sok-sok értékes, megfontolandó útmutatást párkapcsolatukhoz. Patkány: A Patkány típus ebben az évben több kalandot tudhat...
Angyal tanfolyam története 2013 március 15
Angyal tanfolyam története 2013 március 15 A leírt történettel szeretném bemutatni, hogy aminek létre kell jönnie, az milyen...
A Dalai láma Prágában: az imádság nagyon fontos dolog, de a világ számára a tettek fontosabbak
A Dalai láma Prágában: az imádság... A dalai láma szerint a 20. század a vérontás és az erőszak százada volt. Az új...
A kisgyermekkori alvászavarokról

A kisgyermekkori alvászavarokról

Az ajánlott cikk a kisgyermekkorban leggyakrabban előforduló alvászavarokkal foglalkozik. Megtudhatja belőle az olvasó, mikortól számít kórosnak egy-egy ilyen zavar, tippeket kaphat belőle arra vonatkozóan, hogyan kezelje ezeknek a zavaroknak a felbukkanását, valamint segít a szülőknek eldönteni, mikor keressen fel szakembert a probléma orvoslása érdekében. A cikk egy olyan weboldalon található meg, mely kategóriákba rendezi a fejlesztési eljárásokat, ötleteket. A weboldal nem csak a szülőknek, hanem a pedagógusoknak is naprakész, friss információkkal szolgál a gyermekfejlesztés minden területén.

Ahol az álmok valóra válnak

Ahol az álmok valóra válnak

Álomszínház - Playback Társulat - Az Álomszínház túlmutat azon, hogy megelevenítjük az életünk álmait: életre hívjuk őket azáltal, hogy elmeséljük, beszélünk róluk. Erősödik bennünk a célunk, és láthatóvá teszi az irányt. A folyamat pedig eszközöket, inspirációkat ad hozzá. ...s ahova nézek, ott nőni kezd a fű...

Álmaink titkos üzenetei

Álmaink titkos üzenetei

Az álmok nélkülözhetetlenek lelki-szellemi, testi egészségünkhöz. Minden ember átéli, ha gyakran nem is emlékszik rájuk. Nem árt, ha tudjuk, hogyan hasznosítsuk a lelkünk mélyéről vetített változatos mozielőadást. Az álmoknak és jelentésüknek emberemlékezet óta fontos szerepet tulajdonítunk. Már az ótestamentumi próféták is felhasználták jóslásaikban. Platón, Shakespeare, Goethe és Napóleon bizonyos álmaiknak egyenesen profetikus jelentést tulajdonítottak. Sigmund Freud a múlt század elején felfedezte az álomszimbolika lélektani jelentőségét. Az agykutatók mintegy ötven éve kísérleteznek alváslaboratóriumokban: azt vizsgálják, hogy a test mely funkcióira vannak hatással az álmok, és fordítva. Az álomkutatás ugyan még gyerekcipőben jár, de a tudósok egyvalamiben egyetértenek: álmokra szükségünk van ahhoz, hogy lelkileg egészségesek maradjunk. Vajon mi lakozik a lélek üzenetei mögött? És hogyan keletkeznek az álmok?

Álmodozás nélkül szürke volna az élet

Álmodozás nélkül szürke volna az élet

Álmodozni már csak szabad, nem? A lovagról, aki fehér lovon jön értünk; a felnőttkorról, ami egyesek szerint bonyolult, de élvezhető; vagy akár csak a következő napról: egy kis napsütés, szabadság, barátok. Ennyi elég egy jó naphoz.

Álmok jelentése - álomfejtés

Álmok jelentése - álomfejtés

Álmodtál valamit, de nem tudod mit jelent? Itt megtalálod a 10 leggyakoribb álom jelentését, amik szinte mindenki álmában előfordulnak! 10 álom jelentése, amik szinte mindenki álmában előfordulnak! Álmodtál valamit, de nem tudod mit jelent? Itt megtalálod a 10 leggyakoribb álom jelentését, amik szinte mindenki álmában előfordulnak! 10 álom jelentése, amik szinte mindenki álmában előfordulnak!

Álmoskönyv blog

Álmoskönyv blog

'Nincsen rossz álom. Mert amikor álmodunk: azt jelenti, hogy még élünk. A halottak nem álmodnak, mert hiszen ők már mindent tudnak. Tehát a legrosszabb álom sem jelenthet egyebet, mint azt, hogy nem léptük át a halál néma kapuját; tennivalónk, elfoglaltságunk van a földön.' 'Álom: játék, mint az élet... Néha komolyra fordul a játék. Az élet is, az álom is.'

Hirdetés
Álmoskönyv online

Álmoskönyv online

Az álmok éppúgy a mi kis életünk valós részei, mint az éber gondolataink amikben mindennap beleburkolózunk, vagy és a nappali életünk, amit teljes egészében élünk! Az élet gondjait és vágyait álmainkba beleépítve megoldjuk vagy beteljesítjük, természetesen komolyabb helyzet esetén álmunk adja meg a megoldást. A szimbólumok, melyek itt megjelennek komoly jelentésekkel bírnak, értelmezési szótárukat nevezzük mi álmoskönyvnek.

Álmoskönyv: Feléledő álomfejtés

Álmoskönyv: Feléledő álomfejtés

Kustár Zsuzsa álmoskönyve sok tekintetben különlegesség. Ez a könyv nem csupán egy gazdag álomszótár, hanem egyben álomfejtő módszert ad az álmodók kezébe: az álmok jelentését a bennük található jelképek lefordításával és megfelelő környezetbe illesztésével magunk fejthetjük meg. Ezen kívül a módszer segít a népdalok, balladák vagy ráolvasások értelmezésérben is. A mű szótár részében a legismertebb régi álmoskönyvek és álomszótárak összegzése található könnyen kereshető, egységes formába rendezve. A könyv postai utánvéttel megrendelhető...Álomfejtésem tizennégy éves gyakorlatában kialakítottam egy mindenki által eredményesen alkalmazható módszert, mely megkülönbözteti a jobbkezes és balkezes emberek álomértelmezését. Bemutatok 23 álmot az álmodók naplórészleteivel, levélbe tett vallomásaival. Ezek alapján megtudhatjuk, hogy az álom hasonlatokra épülő jelképes mese, mely életünk egy-egy eseményéhez kapcsolódik. Bővítettem a szótárt a saját álomfejtő gyakorlatomban bevált jelképekkel is.

Álom és módosult tudatállapot

Álom és módosult tudatállapot

Neszvedáné Lovász Katalin asztrológus és grafológus, asztrológiai honlapja. Saját írásain kívül olvashatók itt a mai magyar ezoterikus közszereplők írásai, nem csak asztrológiai, hanem filozófiai, valláseméleti, pszichológiai, kulturális, ezoterikus, és a hétköznapi élet 'egyszerű' témáiban is. A szellemi útkeresőknek szánt, mégis két lábbal a földön álló, minden, a szélsőségektől és erőszaktól mentes irányzatoknak helyet adó írásaival, rovataival, a honlap idővel olyan 'szellemi kikötővé' kíván válni, ahol megpihenhet, feltöltődhet, majd újabb szellemi kirándulásokra indulhat az interneten barangoló. Program letöltések, link gyűjtemény, és személyre szabott horoszkóp rendelhetősége teszik teljessé a folyamatosan változó, bővülő oldalt

Álomanalízis

Álomanalízis

Tapasztalat, hogy a pszichológiai és a természetgyógyászati módszereket is alkalmazó gyógyközpontokban, rendelőkben a páciensek rendszeresen megosztják éjszakai álmaikat kezelőjükkel. Ezek a történetek gyakran nagyon izgalmasak, s még ha sok is bennük a valószerűtlen elem, segíthetnek a pszichoszomatikus betegségekből való kilábalásban...Sokféle álmot látunk: van köztük szép, hátborzongató, nyomasztó, és néha napokig, hónapokig vagy akár évekig is megmaradnak az emlékezetünkben. Az álmok palettája igen széles: a reggelre feledésbe merülőktől kezdve a visszatérő gyermekkori álmokon keresztül egészen a sorsformálókig.

Álomfejtés

Álomfejtés

Az álmok éppúgy életünk valós részei, mint az éber gondolataink és a nappali életünk. Az álmunkban azért érezzük magunkat sokszor beljebb, mint ébren, mert az álmainknak mi vagyunk a főszereplői, minden látvány és tapasztalás a saját határtalan tudattalanunk része, nem úgy, mint ébren, amikor tőlünk független körülmények befolyásolják a látásunkat, elvonják a figyelmünket magunkról és ezzel újra meg újra eltávolítanak minket önmagunktól. Az álmok szimbólumok révén rávezetnek minket arra, hogyan alkalmazkodjunk a körülményekhez úgy, hogy közben önmagunktól se idegenedjünk el. Mindenkinek vannak néha meghökkentő, zavarba ejtő, ijesztő, visszatérő, különös, megmagyarázhatatlan álmai, ez nem jelent rosszat, csupán a tudatos és a tudattalan életünk kötelező különbözőségét.

Álomfejtés - gyakori álmok jelentése

Álomfejtés - gyakori álmok jelentése

Azt már a természeti népek is korán felfedezték, hogy az álmok valamiféle kapcsot jelentenek a valóság és a képzelet között. Jelentésüket - több-kevesebb sikerrel - régóta próbálják megfejteni. Az álomfejtés története egészen az ókorig nyúlik vissza. Egyes korokban művészetnek tekintették, másokban babonaságnak, tudományos szintre pedig Sigmund Freud emelte, a 19. század legvégén. Az álmok pszichológiája - Freud felismerése, hogy az álmok az egyén belső világát tükrözik vissza. Hamar felismerte, hogy az álmok az ébrenlét cselekvéseiből, történéseiből építkeznek, és gyakran csupán szimbólumok, vagyis az álomkép nem mindig jelenti azt, amit elsőre gondolnánk róla. Álmunkban nincsenek sem testi sem mentális korlátaink, tudatunk egészen felszabadul, megpihen. Így fordulhat elő, hogy miközben alszunk, azt hisszük, tudunk repülni, úszni, vagy zenét komponálni, holott a valóságban soha nem volt részünk ezekhez hasonló élményekben. Rémálmainkban például sokszor minden képzeletet felülmúló borzalmakkal kerülünk szembe: ölünk vagy épp bennünket ölnek, szörnyekkel hadakozunk, szakadékból zuhanunk a mélybe stb. Ezek az álmok általában szorongásainkat dolgozzák fel. Úgy is fogalmazhatnánk, agyunk így emészti meg félelmeinket, sérelmeinket, mindennapi küzdelmeinket.

Álomfejtés Frabatoval

Álomfejtés Frabatoval

A jövőre utaló álmainkat prófétikus álomnak nevezzük. Mindannyiunkban megvan az a képesség, hogy emlékezzen az álmára még reggel is. Az álmot ébredés után el kell mondanunk valakinek amilyen gyorsan csak lehet, vagy le kell írnunk, mert nagyon hamar törlődik a memóriánkból. A képesség, hogy emlékezzünk az álmainkra fejleszthető. Nagyon téved aki azt állítja magáról, hogy ő bizony sohasem álmodik semmit. Mindannyian álmodunk, csak nem mindenki emlékszik rá. A legegyszerűbb ha reggel amikor felébredünk még csukott szemmel maradunk egy kis ideig, így próbáljuk felidézni az álmunkban látottakat, ezt követően pedig az este lefekvés előtt kikészített jegyzetfüzetbe mielőbb leírjuk amire emlékszünk. További értékes információkat olvashat a témáról, ha ellátogat weboldalunkra.

Álomfejtés lépésről lépésre

Álomfejtés lépésről lépésre

Létezik még egy nagyon hatékony módja az álmok megfejtésének, s ez a szabad asszociáció technikája, amit előszeretettel használnak korunk pszichológusai is mint a pszichoanalízis egyik alapmódszerét. Az úttörő szerepet itt is Freud játszotta, aki álmai vizsgálata közben felfedezte, hogy az, amit visszaidéz az álomból, valójában csak álruha, s ezt az éber tudat húzta a valódi álom képeire. Az álom valódi tartalmához viszont akkor férhet hozzá leginkább, ha a racionalitást sutba dobva szabadon, gátlások nélkül fantáziál egy adott álomképpel kapcsolatban. A szabad asszociációk sora így, mint Ariadné fonala vezeti az álom valódi értelméhez és üzenetéhez. Érdemes kipróbálni a következő gyakorlatot...

Tuti menü