Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Erotikus álom képes leírás - Álom, álomfejtés.tlap.hu
részletek »

Erotikus álom - Álom, álomfejtés.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: alom.tlap.hu » Erotikus álom
Keresés
Találatok száma - 6 db
5 leggyakoribb erotikusálom jelentése

5 leggyakoribb erotikusálom jelentése

Mindannyiunknak volt már valamilyen erotikus álma. Akár valami szenvedélyes, akár furcsa és nyugtalanító, vagy éppen romantikus az álom, mindig oka van annak, hogy pont akkor pont azt álmodjuk. Sokszor furcsa érzés egy ilyen álom után felébredni. Mit kerestem az ágyban pont Mel Gibsonnal? Vagy az első szerelmemmel? És mit csinált a ló a házban, vagy az a sok nő az ágyamban? Vagy miért nézte anyám, ahogy valakivel szeretkezem? És ha ezt a párom megtudná...?!

Az erotikus álmok és a hormonok

Az erotikus álmok és a hormonok

De mi egyáltalán az alapja erotikus képzelgéseinknek akár nappal, akár az éjszaka folyamán? Erre a kérdésre természetesen a biológiai ad magyarázatot: a nemihormonok működése. Az erotikus álmok és a hormonok - Sokan ismerik Freud Álomfejtés (Traumdeutung) című művét, melyben kifejti, hogy álmaink korántsem fantáziánk értelmetlen, összefüggéstelen csapongása az éjszaka folyamán. Az álmok komoly jelentőséggel bíró tartalmat hordoznak, képet adnak személyiségünkről, elfojtott vágyainkról, megélt traumáinkról. Az álmok legfontosabb funkciójának 'az elfojtott vágyak leplezett teljesülését' tartja. Mivel titkos vágyaink között a szexualitás előkelő helyet foglal el, (ezzel Freud szintén sokat foglalkozott) így álmainkban is igen gyakoriak az erotikus jellegű álmok.

Erotikus álmok, amelyek rémülettel töltenek el

Erotikus álmok, amelyek rémülettel töltenek el

Erotikus álmaink a többi álomhoz hasonlóan vágyaink kivetülését jelentik. Sokan ismerik és a legnagyobb természetességgel kezelik a jelenséget mindaddig amíg álmukban a másik nemnek egy általuk ismert vonzó képviselője jelenik meg, akivel beteljesülhet a fantáziájukban ébrenlétkor is többször felvetődött erotikus aktus. De mi történik akkor, ha miután nyugalomra hajtottuk a fejünket és álomba szenderültünk megjelenik egy vadidegen, esetleg számunkra cseppet sem vonzó külsejű ember, vagy akár a szintén nem szexuális vonzerejéről híres főnökünk? Esetleg egy a valós igényeinktől igen messze eső, erőszakos, perverz játék résztvevőivé vagy inkább áldozataivá válunk, sőt élvezzük is azt az éjszaka folyamán?

Ezotéria magazin hírek
Az új kínai holdújévhez új szerelmi horoszkóp, mely utat mutat 2014-ben párkapcsolatodban
Az új kínai holdújévhez új szerelmi... Még pár óra és elkezdődik a Ló éve. A kínai holdújév alkalmával szerelmi horoszkópot állítottunk össze, melynek időzítése nem is lehetne aktuálisabb. Sokan ismerik és hisznek a kínai horoszkópokban, melyek még a kételkedőknek is nyújtanak sok-sok értékes, megfontolandó útmutatást párkapcsolatukhoz. Patkány: A Patkány típus ebben az évben több kalandot tudhat...
Angyal tanfolyam története 2013 március 15
Angyal tanfolyam története 2013 március 15 A leírt történettel szeretném bemutatni, hogy aminek létre kell jönnie, az milyen...
A Dalai láma Prágában: az imádság nagyon fontos dolog, de a világ számára a tettek fontosabbak
A Dalai láma Prágában: az imádság... A dalai láma szerint a 20. század a vérontás és az erőszak százada volt. Az új...
Erotikus álmok?

Erotikus álmok?

A szexuális álmok nem azonosak a a szexuális fantáziánkkal. A szexuális fantáziák többnyire minden bonyodalomtól mentes, erotikus képzelgések, végkimenetelük általában előre megjósolható. A szexuális álmok ezzel szemben nem feltétlenül erotikusak, rengeteg meglepetéssel szolgálnak, gyakori bennük a váratlan fordulat. Az álmaink megmutatják, miként tehetjük teljesebbé szexuális életünket, rámutatnak gátlásokkal teli viselkedésünkre és konfliktusainkra. A néha vidám, néha gyötrelmes, de legtöbbször zavarba ejtő szexuális álmokat mindenki átélt már. Miközben megpróbáljuk megfejteni az álmainkat, arra is rájövünk, hogy több lépéssel megelőzik azt a megoldást, amelyet éber tudatos lényünk javasol. Mivel az alvásközben nyitottabbak vagyunk, mint máskor, néha azonnal megtaláljuk a kulcsot olyan problémákhoz amelyre ébren csak hónapok vagy évek múltán találnánk megoldást.

Mit jelentenek az erotikus álmok?

Mit jelentenek az erotikus álmok?

Fontos az erotikus álmok értelmezése, gyakran ennek segítségével lelünk megoldást gondjainkra. Az efféle élmények ráadásul szexuális életünkre is jó hatással lehetnek. A nők álmainak négy százaléka erotikus tartalmú, de sokszor csak szemlélőként vannak jelen az aktusnál. A férfiak szinte mindig tevékeny résztvevők. Tudományos kutatások szerint a nők álmainak négy, a férfiakénak tizenkét százaléka erotikus tartalmú, de az aktus ritkán jelenik meg egyértelműen. A gyermekkorból eredő gátlások és elfojtások miatt a szexualitás sokszor csak jelképek formájában mutatkozik meg. A nők és a férfiak eltérő módon dolgozzák fel az erotikus tartalmakat. Míg a férfiak szinte mindig tevékeny résztvevői a szexuális aktusnak, a nők sokszor csak szemlélőként vannak jelen. Emiatt a férfiaknál az erotikus álom sokkal gyakrabban vezet orgazmushoz.

Mit jelentenek erotikus álmaid?

Mit jelentenek erotikus álmaid?

A nők ugyanannyit álmodnak a szexről, mint a férfiak - derült ki a napokban. De vajon mi rejtőzik az erotikus álmok mögött, és mit jelentenek? Míg néhány évtizeddel ezelőtt a nők álmainak csupán 4%-a volt erotikus tartalmú, addig egy, a napokban megjelent kanadai tanulmány szerint ma a gyengébbik nem ugyanannyiszor álmodik a szexről, mint a férfiak. Még akkor is, ha nem tudunk róla... Miért éppen a szexről? Az álmodás létfontosságú tevékenység az agy számára: nemcsak a szellemi pihenést segíti elő, hanem a test egészségének megőrzésében is szerepet játszik. Bár sokan nem emlékeznek rendszeresen az álmukra, bizonyított tény, hogy mindenki álmodik, ráadásul éppen ugyanannyit, mint azok, akik reggelente képesek felidézni egy-egy képet vagy jelenetek sorát. Ahhoz azonban, hogy az álmaidat fejtegethesd, nincs is szükség arra, hogy egy egész történetre emlékezz, az álmokra ugyanis egyfajta ismétlődés jellemző, ami arra enged következtetni, hogy az agy egész éjszaka egyetlen témát variál. És hogy hogyan kúszhat be az erotika az álomvilágba?

Tuti menü