Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Alvás - álom képes leírás - Álom, álomfejtés.tlap.hu
részletek »

Alvás - álom - Álom, álomfejtés.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: alom.tlap.hu » Alvás - álom
Keresés
Találatok száma - 12 db
Álmaink titkos üzenetei

Álmaink titkos üzenetei

Az álmok nélkülözhetetlenek lelki-szellemi, testi egészségünkhöz. Minden ember átéli, ha gyakran nem is emlékszik rájuk. Nem árt, ha tudjuk, hogyan hasznosítsuk a lelkünk mélyéről vetített változatos mozielőadást. Az álmoknak és jelentésüknek emberemlékezet óta fontos szerepet tulajdonítunk. Már az ótestamentumi próféták is felhasználták jóslásaikban. Platón, Shakespeare, Goethe és Napóleon bizonyos álmaiknak egyenesen profetikus jelentést tulajdonítottak. Sigmund Freud a múlt század elején felfedezte az álomszimbolika lélektani jelentőségét. Az agykutatók mintegy ötven éve kísérleteznek alváslaboratóriumokban: azt vizsgálják, hogy a test mely funkcióira vannak hatással az álmok, és fordítva. Az álomkutatás ugyan még gyerekcipőben jár, de a tudósok egyvalamiben egyetértenek: álmokra szükségünk van ahhoz, hogy lelkileg egészségesek maradjunk. Vajon mi lakozik a lélek üzenetei mögött? És hogyan keletkeznek az álmok?

Álom és módosult tudatállapot

Álom és módosult tudatállapot

Neszvedáné Lovász Katalin asztrológus és grafológus, asztrológiai honlapja. Saját írásain kívül olvashatók itt a mai magyar ezoterikus közszereplők írásai, nem csak asztrológiai, hanem filozófiai, valláseméleti, pszichológiai, kulturális, ezoterikus, és a hétköznapi élet 'egyszerű' témáiban is. A szellemi útkeresőknek szánt, mégis két lábbal a földön álló, minden, a szélsőségektől és erőszaktól mentes irányzatoknak helyet adó írásaival, rovataival, a honlap idővel olyan 'szellemi kikötővé' kíván válni, ahol megpihenhet, feltöltődhet, majd újabb szellemi kirándulásokra indulhat az interneten barangoló. Program letöltések, link gyűjtemény, és személyre szabott horoszkóp rendelhetősége teszik teljessé a folyamatosan változó, bővülő oldalt

Aludj el, drágám, és megmondom, milyen vagy!

Aludj el, drágám, és megmondom, milyen vagy!

Rengeteg kutatás témája már évtizedek óta az alvás, álmodás. Nemcsak az álmok keletkezése és jelentése foglalkoztatja a kutatókat, hanem újabban az alvási testhelyzetek is. Abból, hogy valaki hogyan alszik, megtudhatunk néhány rejtett és kevésbé rejtett személyiségjegyet. Alvás alatt nem tudjuk kontrollálni, ellenőrizni önmagunkat, így tudattalanul is feltárjuk rejtett vonásainkat az értő szemek előtt. Ugyanis az alvási pozíciók visszatükrözik néhány belső tulajdonságunkat. A kutatók úgy vélik, hogy akik az életben kifele fordulók, azok álmukban is olyan testtartást vesznek föl, amely inkább befogadó; míg befelé forduló társainkat magzati pózban láthatjuk alvás közben. Akik nagyon érzelmesek, azok álmukban védekező pózt vesznek fel; akik viszont inkább az eszükre hallgatnak, azok önmutogató testhelyzetet választanak.

Ezotéria magazin hírek
Az új kínai holdújévhez új szerelmi horoszkóp, mely utat mutat 2014-ben párkapcsolatodban
Az új kínai holdújévhez új szerelmi... Még pár óra és elkezdődik a Ló éve. A kínai holdújév alkalmával szerelmi horoszkópot állítottunk össze, melynek időzítése nem is lehetne aktuálisabb. Sokan ismerik és hisznek a kínai horoszkópokban, melyek még a kételkedőknek is nyújtanak sok-sok értékes, megfontolandó útmutatást párkapcsolatukhoz. Patkány: A Patkány típus ebben az évben több kalandot tudhat...
Angyal tanfolyam története 2013 március 15
Angyal tanfolyam története 2013 március 15 A leírt történettel szeretném bemutatni, hogy aminek létre kell jönnie, az milyen...
A Dalai láma Prágában: az imádság nagyon fontos dolog, de a világ számára a tettek fontosabbak
A Dalai láma Prágában: az imádság... A dalai láma szerint a 20. század a vérontás és az erőszak százada volt. Az új...
Alvás - Ezotérikus tanácsok

Alvás - Ezotérikus tanácsok

Ezoterikus Tanácsok Portál az ágy elhelyezése nagyban befolyásolja az alvás minőségét, és kihat az egészségre is - fejfájás, szív betegségei, magas vérnyomás, izületi problémák, alvászavar, nőgyógyászati, prosztata problémák, rák, gyomor

Alvás-tippek

Alvás-tippek

Nem tudsz aludni? Rémálmok gyötörnek? Nem tudod kipihenni magad? Ha úgy érzed, már elég ebből, segítünk kinyomozni, mi a baj. Alvás-tippek: Igyál kevesebb koffeint (élénkít) és alkoholt (ami állandó éjszakai éberséget okoz)! Szokj le a dohányzásról. A nikotin szintén élénkít, és jobban fogsz aludni valamint egészségesebb is leszel, ha leszoksz! Alvás előtt ne igyál sok folyadékot! Lefekvés előtt kerüld a fűszeres és nehéz ételek fogyasztását! Sportolj rendszeresen (de legkésőbb három órával lefekvés előtt érjen véget az edzés). Ettől gyorsabban elalszol, és mélyebben alszol majd! Találj valamilyen nyugtató elfoglaltságot estére (pl. vegyél forró fürdőt)! Ellentétben a hiedelemmel, a rövidke (kb. félórás) délutáni alvás általában jót tesz az embernek, és jó módszer arra, hogy délutánra visszanyerd az éberséged, és a jóléted. De ha álmatlanságban szenvedsz, jobb, ha kerülöd az alvást napközben.

Az álom javítja a memóriát

Az álom javítja a memóriát

Régóta ismert, kísérletekkel alátámasztott tény, hogy az alvás javítja az ember memóriáját. A bostoni Beth Israel Deaconess Medical Center kutatóközpont tudósai azonban most pontosítottak a teórián: maga az alvás, illetve a pihenés csak kis mértékben járul hozzá az emlékezet javulásához; az a lényeg, hogy álmodunk-e. Álom közben az agyunk újrarendezi az ébrenlét alatt begyűjtött információkat és olyan kapcsolatokat épít fel a megjegyzett adatok között, amire ébren nem voltunk képesek.

Éjjeli műszakban a lélek

Éjjeli műszakban a lélek

A fejünkben éjszakánként lepergő filmek kódolt üzenetek, megmutatják, mi rejtőzik a tudattalanunkban. Ne hagyd őket figyelmen kívül, próbáld megfejteni az értelmüket. Az álom a lélek telefonhívása, figyelmeztetés, mely tudatunk ismeretlen mélységeiből szól. A rossz álmoktól sem kell félnünk, inkább próbáljuk értelmezni őket. Ha beismerjünk hibáinkat, szép jövőt vetítenek előre az éjszaka pergő képsorok. Módosult tudatállapot - leginkább így írható le az alvásnak az a szakasza, amelyben álmaink keletkeznek. Ilyenkor emlékezetünk és képzeletünk képei keverednek a valóság elemeivel. C. G. Jung (1875-1961), a neves svájci pszichiáter kijelentette: Az álom az álmodó belső környezetét ecseteli, azt, aminek igaz és valós voltát a tudat egyáltalán nem ismeri el vagy csak berzenkedve. Az álmok azóta is foglalkoztatják a tudósokat, de arra a mai napig nincs végleges válasz, hogy miért álmodnak az emberek. Egy dolog azonban biztos: az álmokra szükségünk van. Ezek elengedhetetlenek a megfelelő szellemi működéshez, a lelki egyensúly kialakulásához, a mindennapi életünkhöz.

Életedből 8 év álmodozással telik el

Életedből 8 év álmodozással telik el

Te emlékszel az álmaidra? Ha igen, akkor meg is érted őket? Milyen érdekes, hogy sokan egyáltalán nem foglalkoznak az álmaikkal. Tudtad, hogy életünk során 21 évet alvással töltünk? És azt, hogy ebből 8 évig álmodunk? Nos, ha eddig Te is elszaladtál az álmaid mellett, akkor most már ideje összeszedned magad, és változtatni ezen a helyzeten. Az álmokban ugyanis sokkal több rejlik, mint gondolnád. A tudattalan elméd végtelen bölcsességével léphetsz általuk kapcsolatba. Kiegyensúlyozottabbá válhatsz, sőt: megoldást találhatsz számos problémádra. De mit tehetsz, ha nem emlékszel az álmaidra? Engedd meg, hogy megosszak 10 hasznos tippet ezzel kapcsolatban.

Gondolatok az álmok jelentőségéről

Gondolatok az álmok jelentőségéről

Az álmot, mint központi motívumot, sokan használták már fel. Zenészek, költők, írók bizonyították fontosságát műveikkel, melyeket erről írtak, még mielőtt bárki is tudományosan kezdett volna foglalkozni e témával. Az álom nem más, mint egy módosult tudat állapot, amelyben emlékezeti és képzeleti képek keverednek össze egy időre, a külső valósággal. Ahogy Jung fogalmazta meg:' az álom az álmodó belső környezetét ecseteli, azt, aminek igaz és valós voltát a tudat egyáltalán nem ismeri el, vagy csak berzenkedve'. A kutatók, akik e témával foglalkoznak, biztosat ma sem tudnak mondani, miért is álmodik az ember, de egyben talán megegyeznek, hogy az álom igen is fontos az ember számára, szükséges a normális szellemi működéshez, s elengedhetetlen a lelki egyensúlyhoz, azaz a hétköznapi életünkhöz. Figyelmen kívül semmi képen nem szabad hagynunk, hanem inkább odafigyelve reá, ki kell használnunk, a benne rejlő erőket, és figyelmeztetéseket, melyeket a tudattalan sugároz felénk.

Hirdetés
Hozzá lehet-e szoktatni magunkat a kevés alváshoz?

Hozzá lehet-e szoktatni magunkat a kevés alváshoz?

Kutatók ezrei próbálnak évtizedek óta választ adni a csaknem minden emberben felmerülő nagy kérdésre: Vajon el tudjuk-e érni, hogy kisebb mennyiségű alvással megnöveljük a családunkra, munkára szánt időt? Az egyéni beszámolók és kísérletek mutatják az eredményt. A mai rohanó világban nem jut túl sok időnk, hogy odafigyeljünk a helyes alvásra. Mi cikkeinkkel gyors segítséget nyújtunk Önnek, hogy közelebb kerüljön éjszakai problémáinak megoldásához anélkül, hogy kizökkenne napi legsürgetőbb feladatainak ellátásából.

Szépítő alvás? Könnyű azt mondani!

Szépítő alvás? Könnyű azt mondani!

Köztudott, hogy az alvás az egyik legjobb kozmetikum. Éppen ezért különösen bosszantó, amikor nem jön álom a szemedre. Bizonyára tudod, hogy a szépségápolásnak nem elhanyagolható eleme a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás. Talán azt gondold, elvesztegetett idő az éjszakai pihenés, de tudnod kell, ez az egyik legjobb időszak a bőr táplálására, mivel a test regeneráló funkciói ekkor a legaktívabbak. Az éjszakai krémek hatóanyagai nemcsak hogy hatásosabban épülnek be az éjjeli órákban, de egyes összetevőknek kifejezetten ártalmas a fény. A kozmetikai vegyészek szerint például sok öregedést gátló elem tovább aktív marad, ha nincs kitéve napfénynek.A fiatalság hormonjának is nevezett melatonin ugyancsak sötétben termelődik. Pozitívan hat az alvás-ébrenlét ritmusára, javítja a szív- és keringési rendszer működését, sőt a szexuális aktivitást is növeli.

Szólítsunk angyalokat az álmunkba!

Szólítsunk angyalokat az álmunkba!

Gyakran az álmodás időszaka a legproduktívabb, ha spirituális fejlődésünket, megértésünk növekedését nézzük. Sokaknak van olyan álma, ami előrejelzi a jövőt, vagy legalább iránymutatással a jövőt illetően. Ágyba bújás előtt szakíts egy percet meditálásra. Aztán erősítsd meg gondolatban, vagy akár hangosan is: 'Angyalok, kérlek, lépjetek be az álmaimba ma éjjel, és segítsetek, adjatok megoldást a helyzetemre (mondd is meg, mire is kéred azt a megoldást). Kérlek benneteket, segítsetek emlékezni a szavatokra, ha felébredek. Köszönöm. Ámen. Ha egyébként nem is szoktál emlékezni az álmaidra, ettől a megerősítéstől a tudatod úgy alakul, hogy szokatlanul élénk és elfelejthetetlen álmokat fogsz látni, közvetlenül az ébredésed előtti időszakban. Az ilyeneket nevezzük lucid - élénk, világos - álmoknak. Olyanok, mintha moziban ülnél, egyszerre látod is magad, és résztvevője is vagy a történéseknek. Az ilyen álmokat nehéz elfelejteni. Még az olyan emberek is, akik megesküsznek rá, hogy sosem álmodnak, ők is emlékezni fognak legalább a fő cselekményre és magára az álom az üzenetére.

Tuti menü